Dels prop de 800 graus o combinacions de dues titulacions de grau que es podran cursar el curs vinent a les universitats catalanes, n’hi ha només 65 que tinguin al seu pla d’estudis un percentatge d’assignatures en anglès igual o superior al 50%. La major part d’aquests estudis es concentren en els àmbits de l’economia, l’empresa i els negocis, l’enginyeria i el turisme. A una seixantena de títols més s’imparteixen entre un 20% i un 50% dels continguts en llengua anglesa.
El curs vinent s’incorporen a la relació d’estudis on la docència és majoritàriament en anglès cinc graus més, dos de públics, Artificial Intelligence i Història, Política i Economia Contemporànies a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), i tres de privats, International Business (IQS), Transformational Business and Social Impact (Esade) i Business Intelligence and Data Analytics (La Salle), a la Universitat Ramon Llull (URL). A un sisè títol, Enginyeria Matemàtica i Física, que s’estrenarà a la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona (URV), un 45% dels continguts s’oferiran en anglès.
Economia i empresa
Les tres noves incorporacions de la URL s’afegiran al grup de titulacions que ja s’oferten en llengua anglesa vinculades amb el món de l’economia i l’empresa, que és el més nombrós. En aquesta relació, a la universitat pública hi figuren els graus d’ADE i Empresa Internacional de la Universitat de Barcelona (UB); ADE i Economia de la UAB, i International Business Economics de la Pompeu Fabra (UPF).
A la universitat privada, la relació d’estudis en anglès d’aquest àmbit es completa amb ADE (UIC); Business Administration and Management (IQS); Business Administration-BBA i Dret + Business Administration-BBA d’Esade, i Direcció d’Empreses Tecnològiques, Disseny i Innovació de Negocis Digitals i International Computer Engineering + Management of Business and Technology de La Salle, entre d’altres.
Enginyeries
La tercera llengua té també un pes destacat a les enginyeries. Aquest és el cas de tres graus d’enginyeria de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Tecnologies de Camins Canals i Ports, Automoció i Industrial Technologies and Economic Analysis; les enginyeries en Informàtica en Ciència de Dades, Sistemes Audiovisuals, Xarxes de Telecomunicació o Informàtica de la UPF; Enginyeria de l’Energia i Sostenibilitat a la Universitat de Lleida (UdL), i d’International Computer Engineering de La Salle. Una cosa semblant succeeix a Turisme (UAB, CETT-UB i Sant Ignasi a la URL).
Educació i estudis internacionals
A la relació de títols amb una important presència de l’anglès podem trobar-hi titulacions de Magisteri (Educació Primària a la UAB, UdL i Blanquerna-URL; i Educació Infantil + Educació Primària a la UdL, Blanquerna-URL i a la UVic-UCC); els dos graus de Relacions Internacionals presents a la programació (UAB i Blanquerna-URL), i els de Global Studies (UPF), Global Communication Management (Blanquerna-URL) i Global Governance, Economics and Legal Order (Esade-URL).
A l’àrea jurídica, Esade imparteix Dret 100% en anglès; a la branca de Ciències, la URV fa el mateix amb Química, i, a Ciències de la Salut, UIC amb Odontologia.
En aquest llistat també hi figuren els estudis en Disseny i Desenvolupament de Videojocs del CITM-UPC, Animació de La Salle-URL i Màrqueting ESIC (URV).