Les conseqüències econòmiques derivades de la Covid-19, que han fet augmentar les necessitats dels col·lectius socials més vulnerables, han requerit més professionals en l’atenció als afectats. En aquest context, la demanda en especialistes en educació i treball social ha crescut i s’ha traduït en una elevada inserció laboral dels estudiants que s’acaben de titular. En el cas dels graus d’Educació Social i Treball Social que imparteix la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés de la Universitat Ramon Llull (URL), gairebé 9 de cada 10 estudiants que van obtenir la graduació el 2021 tenen feina.
Un estudi del centre sobre la inserció laboral de la Facultat, que segueix el model d’elaboració de l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari (AQU), conclou que, el febrer del 2022, la taxa d’ocupació del grau d’Educació Social era d’un 87,9%, mentre que a Treball Social arribava al 87,5%. Més del 98% ja treballava sis mesos després de titular-se.
Els principals àmbits on fan feina els educadors socials són els dels serveis socials que atenen infants, famílies i escoles, tot i que també duen a terme activitats de mediació comunitària i familiar i de cooperació internacional. Els treballadors socials estan ocupats en tasques de protecció a la infància i a la joventut i de promoció de col·lectius vulnerables en residències, hospitals i centres assistencials.
La Facultat celebra dissabte vinent, 14 de maig, una Jornada de Portes Obertes per presentar els graus d’Educació Social i Treball Social, les seves singularitats respecte a altres titulacions de l’àmbit social, com poden ser els estudis de Psicologia, i les seves sortides professionals.