Tècniques de Radiologia i Radioteràpia (UB), Paisatgisme (UPC), Estudis de Gènere (UAB), Història, Política i Economia (UAB), Urban Sciences (ESCI-UPF) i Disseny Digital i Tecnologies Creatives (UdL) no han aconseguit ser homologats.
L’oferta de graus oficials inclosos a la preinscripció universitària per al curs 2018-2019 que va publicar ahir la Secretaria d’Universitats, referida a les 7 universitats públiques i a la UVic-UCC, que també participa d’aquest procés, inclou 27 nous títols homologats, 21 dels quals a preu públic.
Entre aquests últims hi ha quatre nous graus de 3 anys, Gestió de Ciutats Intel·ligents i Sostenibles de l’Autònoma (UAB), Tècniques de Bioprocessos Alimentaris de la Rovira i Virgili de Tarragona (URV), Tècniques de Desenvolupament d’Aplicacions Web i Mòbils, també de la URV, i Tècniques d’Interacció Digital i Computació de la Universitat de Lleida (UdL), que preveu impartir aquesta titulació al campus d’Igualada. Fins ara els únics estudis curts que s’impartien a les universitats catalanes a preu públic eren els de Global Studies, que programa la Pompeu Fabra (UPF).
Tot i que la xifra de graus curts a preu públic, en comparació amb el curs 2017-2018, és quintuplicarà, l’oferta d’estudis de 180 ECTS per al curs vinent ha quedat aigualida a última hora després que els anunciats títols de Paisatgisme de la Politècnica (UPC), Estudis de Genère (UAB), Història, Política i Economia, també de la UAB, i Disseny Digital i Tecnologies Creatives de la UdL no hagin aconseguit completar els tràmits per a la seva homologació. Un cinquè grau de 3 anys, aquest a preu privat, Urban Sciences, que proposava ESCI, un centre adscrit a la UPF, tampoc figura a l’oferta.
Títols propis de la UAB
Tot i així, els dos títols curts de la UAB, Estudis de Gènere, i Història, Política i Economia, s’impartiran com a títols propis no homologats, a l’espera que el curs 2019-2020 puguin programar-se com a titulacions oficials. La UAB ja va adoptar aquesta estratègia l’any passat amb els estudis de Gestió de Ciutats Intel·ligents i Sostenibles, que de cara al curs vinent s’oferiran com a grau oficial.
A la relació de baixes d’última hora s’afegeix un grau innovador de 4 anys que havia proposat el campus Clínic de la Universitat de Barcelona (UB), Tècniques de Radiologia i Radioteràpia, que ha trobat més dificultats de les esperades per aconseguir l’aprovació definitiva.
Noves titulacions de la UPC
A més del grau de Gestió de Ciutats intel·ligents esmentat, la UAB incorpora sis nous graus per al curs vinent, dos dels quals vinculats amb la gestió i enginyeria de dades, mentre que la UPC n’estrena cinc més: a banda de tres reformulacions d’estudis ja existents, impartirà Ciències i Tecnologies del Mar i Tecnologies Industrials i Anàlisi Econòmica, en anglès i de forma conjunta amb la UPF.
A l’oferta s’afegeixen dues noves enginyeries en Organització Industrial, una al Tecnocampus de Mataró, adscrit a la UPF, i l’altra, en Organització Industrial i Logística, al campus d’Igualada de la UdL. Per la seva banda, la Universitat de Girona programarà per primer cop Enginyeria Biomèdica.
Novetats en l’àmbit de la Comunicació
En l’àmbit de les universitats privades que no participen en la preinscripció oficial, que es va iniciar ahir i finalitzarà el pròxim 2 de juliol, Blanquerna (Universitat Ramon Llull) oferirà un nou grau en anglès en el terreny de la comunicació, Global Communication Management.