La UAB estrenarà tres graus i la UPC el de Paisatgisme, l’Escola Universitària Salesiana de Sarrià (EUSS) inaugura Enginyeria en Energies Renovables, i La Salle i el CETT impartiran 2 nous estudis de 3 anys.
La Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma (UAB), pionera en els estudis de Periodisme, als quals, poc després de la seva creació, es van afegir els de Publicitat i Relacions Públiques i, més endavant, Comunicació Audiovisual, reduirà el curs vinent l’oferta dels estudis clàssics (de 280 a 160 places) per poder estrenar dos nous títols orientats cap al periodisme corporatiu i digital.
Els graus de Comunicació de les Organitzacions i Comunicació Interactiva, de 4 anys de durada, oferiran 60 places cadascun. Les noves titulacions entren a competir directament amb els graus de Periodisme i Comunicació Corporativa i Global Communication Management de Blanquerna (Universitat Ramon Llull), tot i que l’últim s’ofereix exclusivament en anglès, i, tangencialment, amb el grau d’Informació i Documentació de la Universitat de Barcelona (UB), que, de cara al curs vinent, modificarà el seu pla d’estudis i passarà a denominar-se Informació i Documentació Digital.
Un any després del previst, la UAB també posarà en marxa el setembre que ve el grau en Contemporary World Studies (Estudis del Món Actual), de 3 anys de durada (180 ECTS), que s’impartirà en anglès.
El títol, que inicialment s’havia de denominar Història, Política i Economia, competeix amb Global Studies de la Pompeu Fabra (UPF), també en anglès i de 3 anys, la titulació que, juntament amb Filosofia, Política i Economia (un grau interuniversitari en què també hi participen la UAB i la UPF), té la nota de tall més alta de la branca de coneixement de Ciències Socials i Jurídiques.
La proposta de la UPC
L’Escola Superior d’Agricultura de Barcelona i l’Escola Superior d’Arquitectura de Barcelona de la Universitat Politècnica (UPC) inauguraran el grau en Paisatgisme, de quatre anys acadèmics (240 ECTS). Els estudis pretenen formar professionals capaços de dissenyar, construir, mantenir i rehabilitar parcs i espais exteriors, però també escoles i edificis, sempre des del vessant paisagístic. La titulació s’havia d’estrenar fa un any. Aleshores es va anunciar com el primer títol curt (180 crèdits ECTS) ofert per la UPC a preu públic.
La nova enginyeria de l’EUSS
L’Escola Universitària Salesiana de Sarrià, adscrita a la UAB i especialitzada en els estudis d’enginyeria, deixarà d’oferir places de primer curs d’Enginyeria Elèctrica per començar a impartir Enginyeria en Energies Renovables i Eficiència Energètica. El títol, de 240 crèdits ECTS, disposa de dos itineraris d’especialització: Generació i consum eficient d’energia i Energia elèctrica.
El CETT, especialitzat en turisme i adscrit a la UB, ampliarà la seva oferta amb el grau en Negoci Digital i Innovació en Turisme, de 3 anys de durada, i La Salle (URL) preveu incorporar Arts Digitals, un altre títol curt (180 ECTS), que compartirà àmbit amb el grau d’Animació.
Finalment, la Universitat Abat Oliba (UAO) anuncia el nou grau de Comunicació Digital i Mitjans Interactius, de 3 anys, del qual oferirà 40 places.