A diferència del que va passsar l’any passat, la nota mitjana d’Anglès i Història que han obtingut els estudiants que a començaments de juny van examinar-se de la fase general de la convocatòria ordinària de la Selectivitat ha estat en ambdós casos més alta que les de Llengua Catalana i Literatura i Llengua Castellana i Literatura. A les quatre assignatures s’hi han examinat més de 31.000 alumnes.
Ànglès, amb un 7,31, ha recuperat la primera posició que ja va ocupar el 2018 (7,41). Pel que fa a Història, aquest és el primer cop durant l’últim quinquenni que supera el 7 (7,07). El 2017, ja va ser la millor nota de la fase general, amb un 6,73, però aleshores s’hi examinava un terç dels que s’han presentat ara perquè els estudiants podien triar entre aquesta matèria i Història de la Filosofia a la part obligatòria de les proves d’accés a la universitat (PAU).
La mitjana dels que s’han presentat als exàmens de Francès, Alemany o Italià de la fase general ha superat la d’Anglès, però els que concorren als tres primers exercicis són, només, mig miler d’estudiants.
Les dues matèries de la fase específica de la Selectivitat que, tradicionalment, compten amb més examinats, Matemàtiques i Matemàtiques aplicades a les Ciències Socials, han aconseguit aquesta vegada resultats molt diferents.
Matemàtiques ha registrat la pitjor nota de les 29 matèries que formen part de les PAU (5.56), mentre que Matemàtiques aplicades (6,87) ha obtingut el millor resultat del quinquenni.
La mitjana d’Economia de l’Empresa (7.79) ha estat igualment alta, així com la de Física (6,99). Biologia (6,59) es manté estable i Química (6,27) retrocedeix lleugerament.
Geografia (6,25) millora el registre de l’any passat, Història de la Filosofia (6,86) obté un bon resultat i la mitjana de Llatí (6,12) es manté en una posició gairebé idèntica a la del 2020.
Entre les assignatures minoritàries, Dibuix Artístic (7,46) torna a passar per davant de Dibuix Tècnic (6,19) i les dues Literatures, catalana (6,69) i castellana (6,75), experimenten una remuntada després dels mals resultats de l’any passat.