L’oferta de places de la convocatòria de setembre de la preinscripció universitària inclou 163 estudis de grau amb vacants, la meitat dels quals a preu públic. La resta de places pertanyen a títols impartits a preu privat per la UVic-UCC o per centres adscrits. El període extraordinari de preinscripció s’inicia demà, dimarts, 20, i es tanca a les 24h del dimecres, 21 de setembre.
Sense places públiques d’ADE
Les possibilitats de poder optar a una plaça d’ADE a preu públic són pràcticament inexistents: només hi ha un lloc disponible al doble grau d’ADE + Turisme de la Universitat de Lleida (UdL). En l’àmbit privat, el campus de Manresa de la UVic-UCC té 10 vacants (la meitat de les que tenia fa un any) i Euncet, adscrit a la Politècnica (UPC), 15 en modalitat presencial, entre altres.
Educació Infantil a Lleida i Tortosa
La UdL disposa de 23 places als estudis d’Educació Infantil. L’oferta pública d’aquest grau es complementa amb les 15 places que s’ofereixen al campus de Tortosa de la Rovira i Virgili (URV). La UManresa en té 35, però a preu privat. A Primària, les places públiques ja s’han esgotat.
Estudis de Comunicació a Girona i Lleida
Els graus de Comunicació Cultural de la Universitat de Girona (UdG) i Comunicació i Periodisme Audiovisuals de la UdL encara compten amb unes poques places, 12 i 14, respectivament, a les quals es pot aspirar.
Oferta privada a CAFE
Euses compta amb 5 places a la titulació de Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport (CAFE) del campus d’Amposta, adscrit a la URV, a preu privat. Euncet, vinculat en aquest cas a la UPC, té 35 vacants a un altre grau relacionat amb l’àmbit esportiu, Ciències i Tecnologies Aplicades a l’Esport i al Fitnes.
Vacants públiques i privades a Turisme
Tant els graus públics de Turisme de la URV, la UdG i de la UdL, com els respectius dobles graus en què els estudis es combinen amb un títol de Geografia, apareixen a l’oferta de la preinscripció de setembre, com ho fan els títols privats de l’Escola Mediterrani, adscrita a la UdG, el CETT, adscrit a la Universitat de Barcelona, i els graus de Turisme i Direcció Hotelera de l’Autònoma (UAB).
El cas de Màrqueting
El grau de Màrqueting, on l’oferta pública és inexistent, reobre la preinscripció a 5 centres, entre els quals ESIC, adscrit a la URV, Euncet, en modalitat semipresencial, i Mediterrani, en aquest cas combinant-lo amb el grau en Turisme.
Història, Història de l’Art i Filosofia
La preinscripció de setembre inclou 84 places públiques del grau d’Història de cinc universitats diferents (UB, UAB, UdG, UdL i URV) i 89 més d’Història de l’Art. UB, UAB i UdG també tenen vacants a Filosofia.
Els graus de Geografia
Els estudis de Geografia compten amb un centenar de places per ocupar a la UB, URV, UdL i UdG.
Dret
La UdL encara no ha tancat les preinscripcions de Dret perquè disposa de 4 vacants. El grau de Prevenció i Seguretat Integral de la UAB, que s’ofereix a preu privat, també té places.
Enginyeries
La UPC té 20 places disponibles a Enginyeria de Ciències Agronòmiques, una titulació que imparteix al campus de Castelldefels, i l’Escola Universitària Salesiana de Sarrià (EUSS), adscrita a la UAB, 10 a Enginyeria en Energies Renovables i Eficiència Energètica. La relació d’enginyeries amb vacants (sovint poques) s’estén a una vintena llarga de títols. El grau d’Informàtica i Serveis de les Escoles Gimbernat, adscrites a la UAB, és una de les titulacions presents a la llista.
Nous graus
Pel que fa als nous estudis que s’han incorporat aquest curs a la programació, Filologia i Cultura Franceses UAB/UB té llocs disponibles, com passa amb el títol de Belles Arts que ha començat a impartir BAU a preu privat.
Universitats privades
Les universitats privades que no participen en el procés de preinscripció mantenen en alguns casos els seus processos d’admissió oberts fins a finals de setembre. Aquest és el cas de UIC Barcelona i d’alguns centres de la Ramon Llull (URL).